Overslaan en naar de inhoud gaan

Fort aan de Klop

Vanuit Noorderpark Ruigenhoek wandel of fiets je langs de Klopvaart zo naar Fort aan de Klop. Dit fort ligt als een oase van rust langs de Vecht en heeft een brasserie met zonneterras.

Bezoekers genieten van een drankje op houten tuinmeubels bij een betonnen fort.

Eten, vergaderen en slapen

In de brasserie of op het terraseiland kun je van maart tot oktober genieten van een lekkere maaltijd. Ben je op zoek naar een goede vergaderlocatie of een plek om iets te vieren? Dan kun je het hele jaar door terecht in de monumentale artillerieloodsen. Ook om te slapen ben je aan het goede adres bij Fort aan de Klop. In de loodsen is plek voor gezelschappen van 8 tot 32 personen. Ook hier ben je het hele jaar door weklom

Een fort vanuit de lucht gefotografeerd.

Fort aan de Klop vroeger

Fort aan de Klop is onderdeel van UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Het fort werd rond 1820 aangelegd om de Vechtdijk, de sluis, de Klopvaart en de Klopdijk te verdedigen. In 1880 nam Fort Maarsseveen deze functie over en ging Fort aan de Klop dienen als groepsdepot, opslag- en bevoorradingspost voor de andere forten. 

Rondleiding op Fort aan de Klop

Gilde Utrecht verzorgt rondleidingen op Fort aan de Klop. Ga op pad samen met een gids en leer meer over de Hollandse Waterlinies en de ontwikkelingen van het fort in de afgelopen 200 jaar. 

BEREIKBAARHEID

Vanaf Fort de Gagel kun je de weg oversteken bij de rotonde aan het Ghandiplein en in een rechte lijn langs de Klopvaart naar Fort aan de Klop wandelen in ongeveer 20 minuten. 

CONTACT

Fort aan de Klop
1e Polderweg 2
3563 MC  Utrecht

www.fortaandeklop.com

Logo van de Hollandse Waterlinies.

Fort aan de Klop

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap