Verken Fort Maarsseveen, dat beschikt over een bomvrij hoofdgebouw en een oude fortwachterswoning. Hierin huist een culturele broed- en ontmoetingsplaats waar muziek, theater en kunst samenkomen.
Fort Maarsseveen vandaag de dag
In Fort Maarsseveen vinden regelmatig kleinschalige culturele evenementen plaats waarbij het terrein als het fort geopend zijn. Ook houdt Nederlands enige 'Polderwachter' Marcel Bleekendaal kantoor in het fort. Doordeweeks kun je koffie en thee maken bij de doe-het-zelf-bar en in het weekend is Pop-up Paella: eten met een Spaans tintje. Vanuit het fort kun je prachtig wandelen naar de Maarsseveense Plassen, de Bethunepolder, langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen.
Verken drie forten
Als je de routes Klop - en Gagelpad en Rondje Fort Maarsseveen met elkaar combineert, kun je het unieke karakter van de Hollandse Waterlinies ervaren. Op deze route van ongeveer 12 kilometer vol natuur en het plassengebied. Hier liggen drie bijzondere forten, ieder met een eigen sfeer: Fort de Gagel, Fort Maarsseveen en Fort aan de Klop. Op alle drie de forten is horeca aanwezig.
Fort Maarsseveen toen
Fort Maarsseveen is onderdeel van UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Het fort werd gebouwd om de doorgang over de Maarsseveense Vaart en - Dijk te beschermen en was onderdeel van de tweede fortenkring rond de stad Utrecht. In het voormalige schootsveld vlakbij het fort staan nog een aantal houten huizen uit de periode van de Kringenwet (1853-1963).
BEREIKBAARHEID
Wandel of fiets vanaf Fort de Gagel over de Gageldijk in noordwestelijke richting naar Maarsseveen. Na ongeveer twee kilometer, bij de kruising met de Maarsseveense Poort vervolg je je route rechtdoor over de Herenweg. Na 900 meter ligt Fort Maarsseveen aan je rechterhand.
CONTACT
Fort Maarsseveen
Herenweg 3
3602 AM Maarssen