Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenuitlaatgebied

Laat je hond vrij rennen en spelen

Elke hondenliefhebber ziet zijn hond het liefst vrij rondrennen en spelen. Daarom zijn er in Noorderpark Ruigenhoek plekken gecreëerd waar dat mogelijk is. Op verschillende plaatsen in het park tref je borden met de tekst ‘hondenlosloopgebied’. Je hond hoeft op die plekken niet aan de lijn en is vrij om te spelen. Houd je hond wel goed in het zicht en houd rekening met andere bezoekers van het park. Op een paar stukken zijn honden niet toegestaan. Op de kaart kun je zien waar dit het geval is. Op alle andere plekken zijn honden aan de lijn welkom. 
 

Hondenlosloopgebied Recreatieschap Stichtse Groenlanden

Het hondenlosloopgebied van Recreatieschap Stichtse Groenlanden is zeer geschikt voor hondentrainingen, -proeven en/of -wedstrijden, maar helaas niet voor hondenuitlaatservices. Wilt u een training en/of wedstrijd verzorgen op ons terrein, dan kunt u hiervoor contact opnemen met evenementen@recreatiemiddennederland.nl, waarna we op basis van uw wensen, kijken naar de haalbaarheid en voorwaarden.

kaart van het losloopgebied in Noorderpark Ruigenhoek

Hondentrainingen en uitlaatservices

Staatsbosbeheer werkt met overeenkomsten voor hondenscholen in onder meer het Gagelbos. Hierin staan afspraken over gebruik in de aangemerkte hondenlosloopgebieden waar hondentrainingen gegeven kunnen worden. Ook wordt toegang gegeven tot een reserveringssysteem. Staatsbosbeheer werkt al enkele jaren met overeenkomsten voor de hondenuitlaatservices. Door de activiteiten van hondenuitlaatservices en hondenscholen in de Utrechtse natuurgebieden te reguleren, wordt eventuele overlast voor andere bezoekers en hondenuitlaters zoveel mogelijk beperkt. Meer informatie? Stuur een mail naar hondentrainingenutrecht@staatsbosbeheer.nl

 

Hond zwemt in het water Noorderpark Ruigenhoek
Geef je hond een frisse duik tijdens warme zomermaanden

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn
In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn

 

UITLAATGEBIEDEN

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn en waar je trouwe viervoeter los mag lopen. Dit kun je ook terugvinden op de plattegrond van het park. 

TERREINBEHERENDE ORGANISATIES

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door Recreatie Midden Nederland en Staatsbosbeheer. Elke terreinbeheerder heeft zijn eigen rol, taak en spelregels voor bezoekers. Bekijk hier hoe het beheer van het park verdeeld is

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap