Overslaan en naar de inhoud gaan

Klop- en Gagelpad (9,2 km) | wandelen

van gastvrij fort tot inundatiekanaal

Deze wandelroute start bij Fort aan de Klop, dat als een oase van rust langs de rivier de Vecht ligt. Het gastvrije fort heeft een brasserie met zonneterras. Langs de Klopvaart wandel je naar Fort de Gagel. Om de waterlinie onder water te zetten waren inundatiekanalen nodig. De Klopvaart is daar een voorbeeld van. Om dit kanaal te beschermen is in 1820 Fort de Gagel aangelegd. Hier kun je genieten van een heerlijke kop koffie, borrel, lunch of diner in het mooie restaurant of bij mooi weer op het terras. 

prachtig landschap met historische molens

Vergeet niet even rond te kijken bij het mooie Fort Maarsseveen met bomvrij hoofdgebouw en oude fortwachterswoning. Door een prachtig landschap met twee historische molens en het bekende Slot Zuylen wandel je terug naar het beginpunt.

START- EN EINDPUNT

1e Polderweg 4
3563MC Utrecht

ROUTE (9,2 KM)

Volg de knooppunten:31 - 16 - 33 - 32 - 88 - 84 - 85 - 86 - 45 - 46 - 56 - 55 - 57 - 58 Of bekijk deze routeomschrijving.

 

Klop- en Gagelpad (9,2 km) | wandelen

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap