Overslaan en naar de inhoud gaan

Pumptrack

Fietsers, inline skaters, rolschaatsers, steppers en skateboarders kunnen helemaal los op de pumptrack in Noorderpark Ruigenhoek in Overvecht. Deze baan voor alles op wielen, is de perfecte urban speel- en beweegplek voor jong en oud.

Vier stuntfietsers rijden op de pumptrack in noorderpark ruigenhoek

Naast de baan ligt een recreatieweide voor diegenen die liever een balletje trappen of picknicken met vrienden of familie.

Vergeet je helm niet mee te nemen! Er geldt namelijk een helmverplichting op de pumptrack.

De pumptrack in Noorderpark Ruigenhoek is het resultaat van samenwerking tussen de gemeente Utrecht, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, de provincie Utrecht, Sport Utrecht, Wielerplatform Utrecht en Bikepark Utrecht. Bikepark Utrecht organiseert regelmatig activiteiten en trainingen op de pumptrack. Deze bieden zij onder andere aan bij scholen in de wijken Overvecht en Noordoost.

Bereikbaarheid

De pumptrack ligt bij de forelvijver Ruigenhoek, Adres: Sint Anthoniedijk 120, 3566 ME Utrecht. Parkeren kan op parkeerplaats Blauwkapel

Openingstijden

Elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.

Kosten

De toegang is gratis.

Contact

noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap