Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondje Gagelbos (4,2 km) | wandelen

Ontdek hoe mooi de natuur dichtbij de stad kan zijn

Aan de overkant van de noordelijke ringweg van Utrecht, net voorbij de wijk Overvecht, groeit een heel nieuw bos, het Gagelbos. Via deze korte wandeling ervaar je hoe mooi de natuur dichtbij de stad kan zijn! Het wandelrondje door dit bos begint vlakbij Fort de Gagel en loopt door een prachtig, jong natuurgebied met bos, moeras, sloten en weilanden. Het Gagelbos is genoemd naar de Gagel. Dit is een beschermde struik die hier vroeger veel voorkwam en die je nog altijd in het bos kunt vinden. Gagel is oranjebruin van kleur en goed te ruiken. Je herkent de plant aan de gele, aromatisch geurende harspuntjes op de twijgen en langwerpige, getande bladeren.

grote variatie aan bomen en bijzondere dieren

In het Gagelbos is een grote variatie aan wilgen, zomereiken, populieren en zoete kers te vinden. Wist je dat je tijdens je wandeling bijzondere dieren kunt tegenkomen? In het Gagelbos wonen onder andere ijsvogels, vossen, reeën, reigers, vlinders, hazen, vleermuizen, dassen en kikkers.

START- EN EINDPUNT

Parkeerplaats Gagelbos
Gageldijk 104
3566 MH Utrecht

ROUTE (4,2 KM)

Volg de knooppunten 34 - 61 - 64 - 47 - 46 - 36 of bekijk deze routebeschrijving.

Rondje Gagelbos (4,2 km) | wandelen

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap