Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Ruigenhoekse Polder

Lekker spelen in de buitenlucht

Laat je kinderen lekker klauteren en glijden in de speeltuin. Omringd door bomen, gras en sloten geniet je van het mooie polderlandschap en ben je even helemaal weg van de stad. Het speeltoestel is een groot schip met een speelhuis, glijbaan, wiebelige loopbrug en klimstokken. En mocht je tijdens je avonturen op zee plots overboord vallen, dan vangt het zachte zand je op.

Combineer je speeltuinbezoek met een wandeling

Wil je na het spelen nog een stuk wandelen? Dan kun je de route van Rondje Ruigenhoek (8 km) volgen. Deze route komt namelijk langs de speeltuin. Je kunt ook een bal of skateboard meenemen, want aan de overkant van de speeltuin kun je basketballen, voetballen en skaten in het skatepark

Eten en drinken na het spelen

Ben je na het spelen toe aan een hapje of een drankje? Strijk dan neer op het 'eiland' van restaurant Fort de Gagel. Hier kun je zeven dagen per week borrelen, lunchen en dineren. Of breng een bezoek aan het hippe en gezellige Pancake in the Park, een eigentijdse hotspot in het gebied. 

Kinderen spelen in de touwnetten van de speeltuin Ruigenhoekse Polder
Kinderen spelen in de touwnetten van speeltuin Ruigenhoekse Polder

Kind klautert op een speeltoestel in de speeltuin van Noorderpark Ruigenhoek
Kind klautert op een speeltoestel in de speeltuin van Noorderpark Ruigenhoek

Een moeder met haar kinderen fietst langs de speeltuin in de Ruigenhoekse Polder
Een moeder met haar kinderen fietst langs de speeltuin in de Ruigenhoekse Polder

 

BEREIKBAARHEID

Direct nadat je de Ruigenhoekse Polder in gaat, kom je de speeltuin al snel tegen. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is ter hoogte van de Einthovendreef-Noord. Ook met een rolstoel is de speeltuin goed te bereiken, want vanaf de parkeerplaats loopt er een verhard pad naartoe. Het speeltoestel zelf staat op zand.

KOSTEN

Zowel het parkeren als de toegang tot de speeltuin is gratis.

Speeltuin Ruigenhoekse Polder

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap