Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadsboerderij Gagelsteede

Stadsboerderij Gagelsteede is een groene oase waar je boerderijdieren ontmoet, kunt spelen en ontdekken. Neem een kijkje bij de varkens, geiten, schapen, koeien, kippen, konijnen, ratten, cavia's, vogels en katten en ontdek hoe deze dieren het best verzorgd kunnen worden. Ook mag je de dierenverzorgers helpen met het voeren. 

Kinderen bij varkens in Stadsboerderij Gagelsteede.

Van speeltuin tot boerderijwinkel

Gagelsteede heeft zoveel meer te bieden dan alleen een bezoekje aan de dieren. Laat je fantasie de vrije loop in de natuurspeelplaats, leef je uit in de speeltuin, rust uit op het terras met een kopje koffie en taart of koop de mooiste natuurlijke producten in de boerderijwinkel. Ook zijn er verschillende doe-het-zelf activiteiten mogelijk zoals natuurbingo, de boerderijspeurtocht of lekker kleuren. 

Gageltocht

Tussen Speelbos Gagelbos en Stadsboerderij Gagelsteede loopt de Gageltocht, een avontuurlijke wandeltocht voor kinderen met acht challenges. Je kijkt, ruikt bouwt en speelt. Zo ontdek je al snel dat het Gagelbos niet zomaar een bos is, het maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinies

Een pony op een boerderij.

BEREIKBAARHEID

Steek in Noorderpark Ruigenhoek de rode wandel- en fietsbrug over ga via het Sjanhaipark via de Tigris- en Gangesdreef naar de boerderij. 

CONTACT

Stadsboerderij Gagelsteede
Gangesdreef 7a
3564 SN Utrecht

www.utrechtnatuurlijk.nl/locaties/gagelsteede

Stadsboerderij Gagelsteede

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap