Overslaan en naar de inhoud gaan

Vissen in Noorderpark-Ruigenhoek

Het is mogelijk om in Noorderpark-Ruigenhoek te vissen op daarvoor bestemde locaties. Ook voor mindervaliden is het mogelijk om gebruikt te maken van een aantal aangepaste vissteigers in het park.

Waar mag ik vissen? 

Op de plattegrond van Noorderpark-Ruigenhoek kun je zien waar het is toegestaan om te vissen. 

Waterpartij in Noorderpark Ruigenhoek, omgeven met bomen met verkleurde, bruine bladeren

 

Welke plekken zijn geschikt voor mindervaliden?

Onlangs zijn twee vissteigers in Noorderpark Ruigenhoek aangepast voor gebruik door mindervaliden. Het gaat om de steiger vlakbij de speeltuin in Ruigenhoek. De andere steiger ligt op 250 meter via het fietspad vanaf de parkeerplaats bij Groenekan (P1). De steigers zijn voorzien van een balustrade in Cortenstaal. Vanaf het geasfalteerde fietspad naar de steiger is een pad met grasbetontegels aangelegd.

Vissen in Noorderpark-Ruigenhoek

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap