Overslaan en naar de inhoud gaan

Beheerders recreatiegebieden belonen opruimers tijdens Trash or Cash

Je troep laten liggen is echt niet meer van deze tijd. Honderden onderzoeken wijzen uit dat plastic, blik en verpakkingsmateriaal de natuur enorm ontregelt. De beheerders van recreatiegebieden in Nederland vinden het tijd dat er actie wordt ondernomen en loven 1.000,- euro uit voor de meest gelukkige opruimer - ook in Noorderpark Ruigenhoek!

bord in het gras met lampjes erop waarop staat: deze kans laat je toch niet liggen? Elk stuk afval kan een winnend lot zijn t.w.v. €1.000,- speel gratis mee op trashorcash.nl en een QR-code.

Een van de deelnemers aan de campagne is Recreatie Midden-Nederland, dat gebieden beheert in opdracht van Recreatieschap Stichtse Groenlanden en Plassenschap Loosdrecht en omstreken. Een van deze gebieden is Noorderpark Ruigenhoek. Bezoekers van deze recreatiegebieden kunnen meedoen en kans maken op het geldbedrag.

Opruimers belonen

Om dit probleem aan te pakken, draaien de beheerders het om. Ze spreken niet de vervuilers aan, maar belonen juist de opruimers. Het overlegorgaan van alle openlucht recreatiegebieden in Nederland (de OSO) bedacht deze positieve benadering om zoveel mogelijk bezoekers te overtuigen (zwerf)afval in de afvalbakken te doen. Wat nou als je bij elk stuk afval kans maakt op € 1.000,- cash?

Trash or cash?

Meedoen blijkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een foto maken van je afval, voordat je het weggooit. Deze foto kun je vervolgens uploaden op de speciale website trashorcash.nl. Zo verandert je afval in een lot. En helemaal leuk, ieder nieuw stuk afval is een extra lot! Aan het eind van het zomerseizoen op 30 september is de trekking en wordt de winnende foto én winnaar bekendgemaakt.

Zo’n kans laat je toch niet liggen?

De meeste bezoekers van recreatiegebieden zijn natuurliefhebbers, dus die hoeven niet te worden overtuigd hun eigen broodzakje weg te gooien. Met deze campagne willen we bereiken dat óók deze mensen net een keertje extra bukken voor dat kapotte blikje in de bosjes. Want zo’n kans laat je toch niet liggen?

Wil je meedoen aan deze actie? Ga dan naar www.trashorcash.nl en upload jouw foto!

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap