Overslaan en naar de inhoud gaan

BMX-baan is niet veilig

Sinds 2015 beschikt Noorderpark Ruigenhoek over een BMX-baan. De baan lijkt een mooi en uitdagend speelterrein, maar door erosie en begroeiing is de baan niet meer veilig om te gebruiken.

Door de slechte staat van de BMX-baan kunnen delen afbrokkelen of instorten. Recreatie Midden-Nederland heeft in overleg met de wielervereniging besloten om de baan af te zetten met bouwhekken. Er zijn extra borden geplaatst op de hekken om de afsluiting opnieuw onder de aandacht te brengen.

Recreatie Midden-Nederland zoekt nu samen met de gemeente naar een oplossing. Mogelijk wordt de baan gerepareerd. Er wordt een beheers- en onderhoudsplan opgesteld, maar als daarvoor geen financiële dekking gevonden kan worden wordt de baan mogelijk voorgoed gesloten.

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap