Overslaan en naar de inhoud gaan

De natuur is open, maar geniet met respect

De coronacrisis zorgt voor een toename aan bezoekers in natuurgebieden, ook in Noorderpark Ruigenhoek. De groeiende waardering voor de Nederlandse natuur is heel positief, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Je bent namelijk te gast in de natuur, ‘het thuis’ van de planten en dieren. 

Fort Ruigenhoek gezien over het water omgeven door bomen.

Op kraamvisite in de natuur

Je bent van harte welkom in het Noorderpark Ruigenhoek, maar het is belangrijk om te weten dat de plek die je bezoekt kwetsbaar is. Het hele voorjaar ben je in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten. De terreinbeheerders van het Noorderpark Ruigenhoek vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, hou de honden aan de lijn en laat geen afval achter.

 

Natuur is open

De meeste wandelpaden in het park zijn zo aangelegd dat er voldoende rustgebied overblijft waar wild zich kan terugtrekken en tegelijkertijd genoeg ruimte overblijft voor wandelaars, fietsers en ruiters om van de natuur te genieten. Op de websites van Staatsbosbeheer en Recreatie Midden Nederland staat per gebied aangegeven of er afsluitingen zijn in verband met het broedseizoen.

Kom je op bezoek in Noorderpark Ruigenhoek? Houd je dan aan de volgende regels: 

  • Blijf op de paden 
  • Houd de hond aan de lijn op de plekken waar dit is aangegeven
  • Laat geen afval achter

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap