Overslaan en naar de inhoud gaan

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Langs historisch erfgoed

Op zaterdag 19 oktober 2019 ging de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht van start. Een wandelevenement langs Nederlands historisch erfgoed en door het groene waterlinielandschap. De wandelaars liepen langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed) in en rond de stad Utrecht. Ook Noorderpark-Ruigenhoek, met fort Ruigenhoek en fort de Gagel, lag op de route.
 
In de middag of begin van de avond startten de wandelaars met één van de routes en ze finishten in de avond. De wandelaars konden de natuur en de historische forten dus ervaren in het licht én in het donker. De mooi uitgelichte forten maakten de wandeltocht tot een unieke ervaring. Bovendien viel er onderweg van alles te beleven en te proeven.

Diabetes Fonds

Met de Waterlinietocht werd geld opgehaald voor het Diabetes Fonds. Met de opbrengst wordt nog meer onderzoek naar diabetes gefinancierd.
 
Lees meer over de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op www.waterliniewandeltocht.nl

Wanneer

Zaterdag 19 oktober 2019

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap