Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga niet zwemmen in Noorderpark Ruigenhoek

Het mooie weer is in aantocht. En dus zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Noorderpark Ruigenhoek is een waterrijk gebied, maar niet geschikt om te zwemmen vanwege veiligheid en hygiëne. Zonnen en picknicken aan de randen van de recreatieplassen mag uiteraard wel.

Geel bord met de zwarte tekst: Geen zwemlocatie. Onveilig water.

Recreatieschap Stichtse Groenlanden laat binnenkort opvallend gele borden bij het water plaatsen waarmee het de bezoeker wil wijzen op de onveilige situatie van het water in Noorderpark Ruigenhoek. Wil je veilig zwemmen in een groene omgeving in de buurt? Breng dan eens een bezoek aan de Maarsseveense Plassen.

Onveilig water

De wateren van Noorderpark Ruigenhoek zijn niet aangewezen als zwemlocatie. Om deze reden beheert en onderhoudt het recreatieschap deze niet als zwemlocatie en ontbreekt het aan voorzieningen. Daarnaast is de bodem relatief ondiep en het water donker. Vooral tijdens langdurige warme perioden kan de gesteldheid van het water veranderen. Er kunnen bijvoorbeeld drijfalgen of blauwalgen ontstaan die ziektes kunnen veroorzaken.

Alternatief: Maarsseveense Plassen

Een goed alternatief zijn de Maarsseveense Plassen. Daar vind je ook het Strandbad Maarsseveense Plassen met een mooi zandstrand, water en ruime ligweides. Kinderen vermaken zich uren op de vele speeltoestellen en het fantastische speeleiland met twee waterglijbanen en een waterdoolhof. Voor de allerkleinsten zijn er twee kleuterbadjes, piratenbootjes en andere speelvoorzieningen. De toezichthouders van het strandbad herken je aan de felgekleurde kleding. Ga voor tickets naar: www.ticketsstrandbad.nl/

Veilig zwemmen in de omgeving? Ga eens naar de Maarsseveense Plassen. Tickets voor het Strandbad Maarsseveense Plassen zijn hier te koop: https://www.ticketsstrandbad.nl/

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap