Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet zwemmen in Noorderpark Ruigenhoek

Het mooie weer is in aantocht. In de warmere voorjaars- en zomermaanden zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Zwemmen is verkoelend, leuk en ook erg gezond. Noorderpark Ruigenhoek is een waterrijk gebied, maar niet geschikt om te zwemmen. Wil je toch zwemmen in de omgeving?  Dit kan op zwemwaterlocatie De Kikker bij Fort Ruigenhoek. 

Loopbrug over een waterpartij in Noorderpark Ruigenhoek

Veiligheid en hygiëne

Het is niet verstandig om te zwemmen in de wateren van Noorderpark Ruigenhoek vanwege de veiligheid en de hygiëne. Zeker tijdens langdurige warme perioden kan de gesteldheid van water veranderen. Het water in Noorderpark Ruigenhoek wordt niet gecontroleerd op dode dieren, drijfalgen of blauwalgen. Daardoor kan de kwaliteit van het water niet gegarandeerd worden en kan een duik in een van de recreatieplassen ziektes veroorzaken. 

Zwemwaterlocatie De Kikker

Wil je toch zwemmen in de omgeving van Noorderpark Ruigenhoek? Bezoek dan zwemwaterlocatie De Kikker. Dit zwembad ligt ten noorden van Utrecht, in Groenekan (gemeente De Bilt). De zwemwaterlocatie ligt in de gracht ten noorden van fort Ruigenhoek. De zwemwaterlocatie is alleen te bezoeken met een abonnement. Je vindt er diverse speeltoestellen, een peuterbadje (drinkwater) en een afgesloten kindergedeelte in het natuurwater. Verder is er een kiosk, toiletten, douches en omkleedhokjes. Er is dagelijks toezicht, inclusief EHBO en AED. 

Bezoek de website van Zwemwaterlocatie De Kikker

Tips voor zwemmers:

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap