Overslaan en naar de inhoud gaan

Noorderpark Ruigenhoek krijgt pumptrack

Vanaf deze zomer kan jong en oud zich uitleven op de nieuwste voorziening in Noorderpark Ruigenhoek. Dan ligt er een spannende pumptrack met bulten en kombochten, toegankelijk voor bmx-ers, fietsers, steppers en skateboarders. Ernaast komt een recreatieweide voor bezoekers die willen picknicken of een balletje willen trappen. De werkzaamheden starten begin juni en nemen enkele weken in beslag.

twee fietsers op de oude BMX baan in Noorderpark Ruigenhoek

De voorzieningen geven een nieuwe invulling aan het terrein van de BMX-baan, dat de afgelopen drie jaar was gesloten voor publiek vanwege veiligheid. Het is het resultaat van een samenwerking tussen Recreatieschap Stichtse Groenlanden, provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Sport Utrecht, Wielerplatform Utrecht en Bikepark Utrecht. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor sport, bewegen en recreëren.

Wielerfun voor iedereen

Het initiatief voor deze geasfalteerde pumptrack is afkomstig van wielersporters, die ook hebben meegedacht bij het ontwerp en voor cofinanciering hebben gezorgd. Het terrein wordt weer openbaar toegankelijk zodat iedereen die dat wil er gebruik van kan maken, met in achtneming van de geldende spelregels. Sport Utrecht en het Wielerplatform Utrecht gaan vanaf de zomer regelmatig activiteiten organiseren op de pumptrack.

Urban voorzieningen

Met deze nieuwe pumptrack maakt Utrecht het aanbod van ‘urban’ voorzieningen completer, naast bijvoorbeeld de reeds bestaande Cruyff-courts, Krajicek-playgrounds, skatebanen en urban-dancegrounds. Doel is de Utrechtse jeugd te enthousiasmeren steeds beter en completer in beweging te komen.

Noorderpark Ruigenhoek

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap