Overslaan en naar de inhoud gaan

Ode aan de Hollandse Waterlinies

In 2021 brengt Nederland een Ode aan het Landschap. De Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam brengen samen een Ode aan de Hollandse Waterlinies. Ook Noorderpark Ruigenhoek hoort bij de Hollandse Waterlinies. Tijdens Ode aan de Hollandse Waterlinies kun je genieten van spannende, culinaire en kunstzinnige activiteiten in het park!

weide met ganzen met in de achtergrond bunkers

Maak kennis met geheimen, verhalen en bijzondere objecten

Het landschap van de Hollandse Waterlinies is een open gebied aan de rand van de Randstad. Hier heeft de mens in het verleden een verbond gesloten met het water en de natuur. Tijdens Ode aan de Hollandse Waterlinies maak je kennis van de geheimen, verhalen en bijzondere objecten uit de Hollandse Waterlinies door vele mooie activiteiten.

In Noorderpark Ruigenhoek kun je kennismaken met de verhalen van het landschap tijdens een fortensafari met de boswachter, de smaken van de waterlinie proeven in pop-up restaurant SterkWater of tijdens een van de activiteiten rond de Start van het Fortenseizoen

Tijdens Ode aan de Hollandse Waterlinies vinden nog veel meer activiteiten plaats in het hele gebied van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan de website www.odeaandehollandsewaterlinies.nl.

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap