Overslaan en naar de inhoud gaan

Pop-up restaurant SterkWater op fort Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek opent haar hekken van 20 t/m 30 augustus 2020 voor popup restaurant SterkWater! Ontdek de rijke geschiedenis van het Fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol verhalen en muziek. Een avond genieten op een zeer bijzondere locatie!

Het pop-up restaurant vertelt de verborgen geheimen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie door middel van verhalen, muziek en een 4-gangen diner geïnspireerd op de unieke locatie. SterkWater slaat na eerdere edities in Fort Lunetten II en Fort bij Abcoude voor de derde keer het kampement op. De rijke geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol verhalen en muziek. Gasten wandelen langs de 150 jaar oude gebouwen, 100 jaar oude loopgraven en 75 jaar oude bunkers van het fort. Daarna strijken ze neer op het groene Terreplein van het Fort, voor een diner op de historische binnenplaats.

Eetbare verhalen

Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen die het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie rijk zijn. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord: de culinaire vrienden van TasteMore geven ook een kijkje in het heden. Gezien Fort Ruigenhoek straks het klimaatfort van Nederland wordt, vormt duurzaamheid een rode draad door het menu. Zo kunnen gasten genieten van een aardgasvrij biertje van brouwerij de Leckere, en wordt er mannenvlees geserveerd van stieren uit het lokale linielandschap. Uiteraard is er ook een vegetarische en vegan variant van het menu.

Meer informatie

SterkWater opent van 20 augustus tot en met 30 augustus 2020. Gasten krijgen een welkomstdrankje, amuses, 4-gangen, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie en tickets via de website

Prijs: €59,95 per persoon 

Starttijd: 18:00 / 18:30

Eindtijd: circa 22:30 

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap