Overslaan en naar de inhoud gaan

Gagelroute (7 km)

Spelen, natuur en geschiedenis

Ben je toe aan een mooie wandeling met afwisselende natuur? Loop dan eens de Gagelroute (7 km). Deze route begint bij Speelbos Gagelbos, ten Noorden van de stad Utrecht. Hier vind je een speelveld met een groot klimtoestel om lekker op te klimmen en klauteren. De weg vervolgt zich door een prachtig natuurgebied met bos, moeras, sloten en weilanden. Tijdens de route kom je langs twee indrukwekkende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Ruigenhoek en Fort de Gagel. Tussen de twee forten staat een rij bunkers die tijdens oorlogsdreiging als schuilplaats voor de soldaten diende. Een gedeelte van de wandeling loopt door het Gagelbos waar een grote variatie aan wilgen, zomereiken, populieren en zoete kers te vinden is.

Spot bijzondere dieren

Wist je dat je tijdens je wandeling bijzondere dieren kunt tegenkomen? In het Gagelbos wonen namelijk onder andere ijsvogels, vossen, reeën, reigers, vlinders, hazen, vleermuizen, dassen en kikkers. 

Bekijk het indrukwekkende Fort Ruigenhoek tijdens de wandeling
Bekijk het indrukwekkende Fort Ruigenhoek tijdens de wandeling
Speeltoestel in Speelbos Gagelbos
Klauter op het speeltoestel in Speelbos Gagelbos

Kom langs uitgestrekt weidegebied tijdens de Gagelroute
Kom langs bos, moeras en uitgestrekt weidegebied tijdens de Gagelroute

 

START- EN EINDPUNT

Parkeerplaats ter hoogte van Gageldijk 104 en 106.
3566 MH Utrecht

ROUTE (7 KM)

Volg de oranje borden met blauwe cijfers en pijlen. Volg de knooppunten: 33 – 34 – 61 – 64 – 47 – 48 – 44 – 43 – 45 – 38 – 37 – 35 – 36 – 34 – 33 of volg deze route

Honden niet toegestaan tussen knooppunten 34-61-64.

Gagelroute (7 km)

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, dat genomineerd is om UNESCO Werelderfgoed te worden.