Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenuitlaatgebied

Laat je hond vrij rennen en spelen

Elke hondenliefhebber ziet zijn hond het liefst vrij rondrennen en spelen. Daarom zijn er in Noorderpark Ruigenhoek plekken gecreëerd waar dat mogelijk is. Op verschillende plaatsen in het park tref je borden met de tekst ‘hondenlosloopgebied’. Je hond hoeft op die plekken niet aan de lijn en is vrij om te spelen. Houd je hond wel goed in het zicht en houd rekening met andere bezoekers van het park. 
 

Hondenlosloopgebied Recreatieschap Stichtse Groenlanden

Het hondenlosloopgebied van Recreatieschap Stichtse Groenlanden is zeer geschikt voor hondentrainingen, -proeven en/of -wedstrijden, maar helaas niet voor hondenuitlaatservices. Wilt u een training en/of wedstrijd verzorgen op ons terrein, dan kunt u hiervoor contact opnemen met evenementen@recreatiemiddennederland.nl, waarna we op basis van uw wensen, kijken naar de haalbaarheid en voorwaarden.

kaart van losloopgebied

Hondentrainingen en uitlaatservices

Staatsbosbeheer werkt met overeenkomsten voor hondenscholen in onder meer het Gagelbos. Hierin staan afspraken over gebruik in de aangemerkte hondenlosloopgebieden waar hondentrainingen gegeven kunnen worden. Ook wordt toegang gegeven tot een reserveringssysteem. Staatsbosbeheer werkt al enkele jaren met overeenkomsten voor de hondenuitlaatservices. Door de activiteiten van hondenuitlaatservices en hondenscholen in de Utrechtse natuurgebieden te reguleren, wordt eventuele overlast voor andere bezoekers en hondenuitlaters zoveel mogelijk beperkt. Meer informatie? Stuur een mail naar hondentrainingenutrecht@staatsbosbeheer.nl

 

Hond zwemt in Noorderpark Ruigenhoek
Geef je hond een frisse duik tijdens warme zomermaanden

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn
In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn

 

UITLAATGEBIEDEN

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn en waar je trouwe viervoeter los mag lopen. Dit kun je ook terugvinden op de plattegrond van het park. 

TERREINBEHERENDE ORGANISATIES

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door Recreatie Midden Nederland en Staatsbosbeheer. Elke terreinbeheerder heeft zijn eigen rol, taak en spelregels voor bezoekers. Bekijk hier hoe het beheer van het park verdeeld is

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl