Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenuitlaatgebied

Laat je hond vrij rennen en spelen

Elke hondenliefhebber ziet zijn hond het liefst vrij rondrennen en spelen. Daarom zijn er in Noorderpark Ruigenhoek plekken gecreëerd waar dat mogelijk is. Op verschillende plaatsen in het park tref je borden met de tekst ‘hondenlosloopgebied’. Je hond hoeft op die plekken niet aan de lijn en is vrij om te spelen. Houd je hond wel goed in het zicht en houd rekening met andere bezoekers van het park. 

Hondentrainingen en uitlaatservices

Staatsbosbeheer werkt met overeenkomsten voor hondenscholen in onder meer het Gagelbos. Hierin staan afspraken over gebruik in de aangemerkte hondenlosloopgebieden waar hondentrainingen gegeven kunnen worden. Ook wordt toegang gegeven tot een reserveringssysteem. Staatsbosbeheer werkt al enkele jaren met overeenkomsten voor de hondenuitlaatservices. Door de activiteiten van hondenuitlaatservices en hondenscholen in de Utrechtse natuurgebieden te reguleren, wordt eventuele overlast voor andere bezoekers en hondenuitlaters zoveel mogelijk beperkt. Meer informatie? Stuur een mail naar hondentrainingenutrecht@staatsbosbeheer.nl

 

Hond zwemt in Noorderpark Ruigenhoek
Geef je hond een frisse duik tijdens warme zomermaanden

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn
In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn

 

UITLAATGEBIEDEN

In het park staat aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn.

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, dat genomineerd is om UNESCO Werelderfgoed te worden.