Overslaan en naar de inhoud gaan

Klop- en Gagelpad (9,2 km) | wandelen

van gastvrij fort tot inundatiekanaal

Deze wandelroute start bij Fort aan de Klop, dat als een oase van rust langs de rivier de Vecht ligt. Het gastvrije fort heeft een brasserie met zonneterras. Langs de Klopvaart wandel je naar Fort de Gagel. Om de waterlinie onder water te zetten waren inundatiekanalen nodig. De Klopvaart is daar een voorbeeld van. Om dit kanaal te beschermen is in 1820 Fort de Gagel aangelegd. Dit fort is -nog- niet toegankelijk voor bezoekers, maar je kunt het indrukwekkende bouwwerk wel bewonderen op weg naar de Maarsseveense Plassen.

prachtig landschap met historische molens

Vergeet niet even rond te kijken bij het mooie Fort Maarsseveen met bomvrij hoofdgebouw en oude fortwachterswoning. Door een prachtig landschap met twee historische molens en het bekende Slot Zuylen wandel je terug naar het beginpunt.

START- EN EINDPUNT

1e Polderweg 4
3563MC Utrecht

ROUTE (9,2 KM)

Volg de knooppunten:31 - 16 - 33 - 32 - 88 - 84 - 85 - 86 - 45 - 46 - 56 - 55 - 57 - 58 Of bekijk deze routeomschrijving.

 

Klop- en Gagelpad (9,2 km) | wandelen

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap