Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondje Gagelbos (4,2 km) | wandelen

Ontdek hoe mooi de natuur dichtbij de stad kan zijn

Aan de overkant van de noordelijke ringweg van Utrecht, net voorbij de wijk Overvecht, groeit een heel nieuw bos, het Gagelbos. Via deze korte wandeling ervaar je hoe mooi de natuur dichtbij de stad kan zijn! Het wandelrondje door dit bos begint vlakbij Fort de Gagel en loopt door een prachtig, jong natuurgebied met bos, moeras, sloten en weilanden. Het Gagelbos is genoemd naar de Gagel. Dit is een beschermde struik die hier vroeger veel voorkwam en die je nog altijd in het bos kunt vinden. Gagel is oranjebruin van kleur en goed te ruiken. Je herkent de plant aan de gele, aromatisch geurende harspuntjes op de twijgen en langwerpige, getande bladeren.

grote variatie aan bomen en bijzondere dieren

In het Gagelbos is een grote variatie aan wilgen, zomereiken, populieren en zoete kers te vinden. Wist je dat je tijdens je wandeling bijzondere dieren kunt tegenkomen? In het Gagelbos wonen onder andere ijsvogels, vossen, reeën, reigers, vlinders, hazen, vleermuizen, dassen en kikkers.

START- EN EINDPUNT
Parkeerplaats Gagelbos
Gageldijk 104
3566 MH Utrecht

ROUTE (4,2 KM)
Volg de knooppunten 34 - 61 - 64 - 47 - 46 - 36 of bekijk deze routebeschrijving.

Rondje Gagelbos (4,2 km) | wandelen

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.