Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondje Noorderpark Ruigenhoek (16 km) | Fietsen

Fietsroute vanuit het centrum van Utrecht naar het Recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek 

Zin om de hectiek van de stad even achter je te laten en te genieten van rust en ruimte? Fiets dan het Rondje Noorderpark Ruigenhoek. Vanwege de korte afstand ook leuk met kinderen. Noorderpark Ruigenhoek is een schitterend natuur- en recreatiegebied waar je kunt sporten, spelen en genieten.

Een korte route met veel moois te ontdekken

Maar er is meer. Je kunt er forelvissen of een leuke kinderroute lopen. Ook kom je langs vier forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort Blauwkapel, Fort Ruigenhoek, Fort de Gagel en Fort aan de Klop. Een korte route met heel veel moois om te ontdekken.

START- EN EINDPUNT

Weerdsingel O.Z. 1
3514 AA Utrecht

ROUTE (16 KM)

Volg de knooppunten: 28 - 90 - 91 - 05 - 61 - 72 - 28. Of bekijk deze routeomschrijving.

 

Rondje Noorderpark Ruigenhoek (16 km) | Fietsen

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap