Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelbos Gagelbos

Fantasievol spelen en ravotten

Trek je laarzen maar aan, want in Speelbos Gagelbos van Staatsbosbeheer mag je vies worden. Klim via een touwbrug over de sloot, spring over de stapstenen, slinger met de kabelbaan naar de overkant of pak het vlot. Jij bepaalt het helemaal zelf. Op het ruime speelveld staat een groot klimtoestel waarop je eindeloos kunt klauteren en klimmen. Of bouw je eigen hut met materialen die je in het bos langs het veld vindt. Ook voor schoolklassen is het speelbos een ideale plek om te spelen. Ook start hier de kinderroute Gageltocht.

Echt even weg uit de stad

Het Gagelbos is genoemd naar de gagel. Dit is een beschermde struik die hier vroeger veel voorkwam en die je nog altijd in het bos kunt vinden. Gagel is oranjebruin van kleur en goed te ruiken. Je herkent de plant aan de gele, aromatisch geurende harspuntjes op de twijgen en langwerpige getande bladeren.

Boswachter Noortje Talens: 'Omdat het Gagelbos zo dicht bij de wijk Overvecht ligt ben je er heel snel! Het bijzondere is dat je gelijk midden in de natuur bent, waardoor je de stadse drukte al snel vergeet. Misschien spot je wel een ree! Kom lekker spelen en wandelen in dit prachtige stukje Utrecht.'

Via het klimtoestel over de sloot in Speelbos Gagelbos
Klauter via het klimtoestel over de sloot
Klim op de klimtoestellen in Speelbos Gagelbos
Klim op de klimtoestellen
Steek de sloot over met een vlot in Speelbos Gagelbos
Steek de sloot over met een vlot
Tip: loop de kinderroute (4 km) die start bij Kinderboerderij Gagelstede
Tip: loop de kinderroute (4 km) die start bij Kinderboerderij Gagelstede

CONTACT

Speelbos Gagelbos
Gageldijk, parkeerplaats tussen nr. 104 en 106
3566 MH Utrecht
Boswachter Noortje Talens: 
Utrechtwest@staatsbosbeheer.nl

BEREIKBAARHEID

Parkeren op de grote parkeerplaats gelegen tussen huisnummer 104 en 106 aan de Gageldijk, Utrecht, naast Fort De Gagel. Het speelbos is ook bereikbaar voor mindervaliden of met de kinderwagen.

Speelbos Gagelbos

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, dat genomineerd is om UNESCO Werelderfgoed te worden.