Overslaan en naar de inhoud gaan

Speeltuin Ruigenhoekse Polder

Lekker spelen in de buitenlucht

Laat je kinderen lekker klauteren en glijden in de speeltuin. Omringd door bomen, gras en sloten geniet je van het mooie polderlandschap en ben je even helemaal weg van de stad. Het speeltoestel is een groot schip met een speelhuis, glijbaan, wiebelige loopbrug en klimstokken. En mocht je tijdens je avonturen op zee plots overboord vallen, dan vangt het zachte zand je op.

Combineer je speeltuinbezoek met een wandeling

Wil je na het spelen nog een stuk wandelen? Dan kun je de route van Rondje Ruigenhoek (8 km) volgen. Deze route komt namelijk langs de speeltuin. Je kunt ook een bal of skateboard meenemen, want aan de overkant van de speeltuin kun je basketballen, voetballen en skaten in het skatepark.

Speel in de touwnetten van speeltuin Ruigenhoekse Polder
Lekker spelen in de netten

Klauter op het speeltoestel van Noorderpark Ruigenhoek
Klauter op het speeltoestel

Speeltuin Ruigenhoekse Polder is makkelijk te bereiken met de fiets
De speeltuin is makkelijk te bereiken met de fiets

 

BEREIKBAARHEID

Direct nadat je de Ruigenhoekse Polder in gaat, kom je de speeltuin al snel tegen. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is ter hoogte van de Einthovendreef-Noord. Ook met een rolstoel is de speeltuin goed te bereiken, want vanaf de parkeerplaats loopt er een verhard pad naartoe. Het speeltoestel zelf staat op zand.

KOSTEN

Zowel het parkeren als de toegang tot de speeltuin is gratis.

Speeltuin Ruigenhoekse Polder

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl