Overslaan en naar de inhoud gaan

Trage Tocht (11 km) | wandelen

Ruige natuur, weidelandschap en forten

Trek de waterdichte wandelschoenen maar aan, want tijdens deze tocht van elf kilometer kunnen je voeten nat worden. De parkeerplaats Gagelbos is het startpunt van deze route die door uitgestrekt landbouwgebied gaat. Het ene moment waan je je in een écht stadsrandpark, het andere moment midden in de ruige natuur en dan weer in traditioneel weids boerenland. 

Bekijk de bijzondere forten

Tijdens de wandeling kom je langs Fort Ruigenhoek en Fort de Gagel. Beiden onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je kunt een leuk rondje om Fort de Gagel heen lopen en bij Ruigenhoek kun je door een nagemaakt loopgraaf heen. De bunkers die je verspreid door het landschap tegenkomt geven een extra dimensie aan de tocht.

Ganzen in het gras in Noorderpark Ruigenhoek
Van ruige natuur naar traditioneel weids boerenland
Groepsschuilplaats in Noorderpark Ruigenhoek
Tijdens de Trage Tocht kom je diverse bunkers tegen

Fort Ruigenhoek gezien van een afstandje over een waterpartij
Ook kom je langs het indrukwekkende Fort Ruigenhoek

START- EN EINDPUNT

Parkeerplaats Gagelbos, tussen Gageldijk nr. 104 en 106.
3566 MH Utrecht

ROUTE (11 KM)

Bekijk de route.

Trage Tocht (11 km) | wandelen

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap