Agenda

Pop in the city

September 20, 2019

Pop in the city is een urban race in de stad Utrecht die op zaterdag 21 september wordt gehouden. Ongeveer 400 vrouwen verzamelen zich voor een dag in de stad. Pop in is een toffe manier om een stad te ontdekken, of je daar nu woont of de stad totaal nog niet kent. 

Eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

October 18, 2019

Doe mee aan de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht en wandel langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. U kunt kiezen uit vijf afstanden van 12,5 tot 37,5 kilometer. 

Kom naar het Over de brugfeest!

August 30, 2019

Op zaterdag 31 augustus bruist het van de activiteiten in Speelbos Gagelbos! Je kunt er broodjes bakken boven een vuur, bijlsteelhangen, sporten in het bos, waterbeestjes vangen, meedoen met Professor Loep, spelen bij het Modderlab en nog veel meer! 

Hoe kom je in het Gagelbos?

Wandelen! Volg vanaf Stadsboerderij Gagelsteede het voetstappenspoor. Kom je met de fiets? Fiets dan de Gagelbrug over, of fiets via de parkeerplaats ter hoogte van Gageldijk 104. Of ga met paard en wagen! Een enkele rit tussen Gagelsteede en Speelbos Gagelbos kost 50 cent.

Meer informatie?

Lees deze flyer of ga naar de Facebookpagina www.facebook.com/overdebrugfeest

​Excursies fort Ruigenhoek

August 24, 2019

Ontdek het fort op de Ruigenhoekse Dijk! Op 25 augustus, 14 en 29 september van 13.30-15.00 uur zijn er excursies op fort Ruigenhoek. Meer info staat op de website van Staatsbosbeheer.

Fietsvierdaagse in augustus

August 21, 2020

Van 22 t/m 25 augustus vindt de eerste editie van de Utrechtse Fietsvierdaagse plaats. Elke dag heeft u de mogelijkheid om 20, 40 of 60 km te fietsen.

 

Op zondag 25 augustus komt de route door Noorderpark-Ruigenhoek, langs Fort Ruigenhoek en verder richting Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis. Fort Ruigenhoek is op die dag voor deelnemers van de fietsvierdaagse ook te bezoeken, en ook op de andere forten zijn leuke activiteiten. Op de overige dagen gaan de fietsroutes eveneens door de mooiste stukjes van onze provincie en zijn er onderweg leuke activiteiten voor jong en oud. 

Allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op 19 oktober

October 18, 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 gaat de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht van start. Een wandelevenement langs Nederlands historisch erfgoed en door het groene waterlinielandschap.

De wandelaars lopen langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed) in en rond de stad Utrecht. Ook fort Ruigenhoek en fort De Gagel liggen op de route.

 

In de middag of begin van de avond starten de wandelaars met één van de routes en ze finishen in de avond. De wandelaars kunnen de natuur en de historische forten dus ervaren in het licht én in het donker. De mooi uitgelichte forten maken de wandeltocht tot een unieke ervaring. Bovendien valt er onderweg van alles te beleven en te proeven.

 

Voor iedereen een geschikte lengte

De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Er is keuze uit 4 routes variërend van 15 tot 35 km. Drie routes starten en finishen op het Jaarbeursplein bij het Utrecht Centraal Station. De kortste route start en eindigt in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park.

 

Diabetes Fonds

Met de Waterlinietocht wordt geld opgehaald voor het Diabetes Fonds. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven. Met een persoonlijke of teamactiepagina kunnen deelnemers hun inzet laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Met de opbrengst kan nog meer onderzoek naar diabetes worden gefinancierd.

1 / 1

Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle