Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebiedsbeheerders

Samenwerken aan een aantrekkelijk gebied

We willen Noorderpark Ruigenhoek nog aantrekkelijker maken voor jong en oud. Een gebied waar je van de natuur en geschiedenis kunt genieten, maar ook heerlijk kunt sporten en spelen. Daarom werken twee verschillende beheerders samen. Elke gebiedsbeheerder heeft zijn eigen rol en taak. 

De gebiedsbeheerders van Noorderpark Ruigenhoek

De gebiedsbeheerders van Noorderpark Ruigenhoek zijn Staatsbosbeheer en Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Zij zorgen ervoor dat het gebied in goede staat verkeert en dat gemaakte plannen tot uitvoering gebracht worden. Op de kaart zie je welke stukken grond beide organisaties onderhouden en beheren. 

Gebiedsbeheerders Noorderpark Ruigenhoek

 

 

CONTACT

Recreatieschap Stichtse Groenlanden

Postbus 8058
3503 RB Utrecht 
info@recreatiemiddennederland.nl
+31 (0)30-29 74 000
www.recreatiemiddennederland.nl
 

Staatsbosbeheer

Westbroekse binnenweg 5
3612 AE Tienhoven
utrechtwest@staatsbosbeheer.nl
+31 (0)346-281 857
www.staatsbosbeheer.nl

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, dat genomineerd is om UNESCO Werelderfgoed te worden.