Overslaan en naar de inhoud gaan

Amfibieschermen ter voorbereiding op werkzaamheden BMX-baan

Rond de BMX-baan in Ruigenhoek worden vanaf maandag 28 maart amfibieschermen geplaatst. De schermen houden kikkers en slangen buiten het gebied. Ze zijn dan veilig als we later dit jaar starten met de uitvoering van werkzaamheden op dit terrein.

Een ringslang verstopt zich in het groen

De BMX-baan is sinds een aantal jaren afgesloten vanwege onveiligheid. Daar komt later dit jaar verandering in. Dan realiseren de gemeenten Utrecht en de Bilt en het recreatieschap Stichtse Groenlanden een vervangende wielervoorziening op dit terrein. Het plan hiervoor is in overleg met gebruikers tot stand gekomen. Binnenkort meer nieuws via deze website.

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap