Overslaan en naar de inhoud gaan

Amfibieschermen ter voorbereiding op werkzaamheden BMX-baan

Rond de BMX-baan in Ruigenhoek worden vanaf maandag 28 maart amfibieschermen geplaatst. De schermen houden kikkers en slangen buiten het gebied. Ze zijn dan veilig als we later dit jaar starten met de uitvoering van werkzaamheden op dit terrein.

Een ringslang verstopt zich in het groen

De BMX-baan is sinds een aantal jaren afgesloten vanwege onveiligheid. Daar komt later dit jaar verandering in. Dan realiseren de gemeenten Utrecht en de Bilt en het recreatieschap Stichtse Groenlanden een vervangende wielervoorziening op dit terrein. Het plan hiervoor is in overleg met gebruikers tot stand gekomen. Binnenkort meer nieuws via deze website.

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten en fijne horeca. Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. 

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap