Overslaan en naar de inhoud gaan

BMX-baan is niet veilig

Sinds 2015 beschikt Noorderpark Ruigenhoek over een BMX-baan. De baan lijkt een mooi en uitdagend speelterrein, maar door erosie en begroeiing is de baan niet meer veilig om te gebruiken.

Door de slechte staat van de BMX-baan kunnen delen afbrokkelen of instorten. Recreatie Midden-NederlandĀ heeft in overleg met de wielervereniging besloten om de baan af te zetten met bouwhekken. Er zijn extra borden geplaatst op de hekken om de afsluiting opnieuw onder de aandacht te brengen.

Recreatie Midden-Nederland zoekt nu samen met de gemeente naar een oplossing. Mogelijk wordt de baan gerepareerd. Er wordt een beheers- en onderhoudsplan opgesteld, maar als daarvoor geen financiƫle dekking gevonden kan worden wordt de baan mogelijk voorgoed gesloten.

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl

Bekijk hier onze toegankelijkheidsverklaring.

Sitemap