Overslaan en naar de inhoud gaan

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Langs historisch erfgoed

Op zaterdag 19 oktober 2019 ging de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht van start. Een wandelevenement langs Nederlands historisch erfgoed en door het groene waterlinielandschap. De wandelaars liepen langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed) in en rond de stad Utrecht. Ook Noorderpark-Ruigenhoek, met fort Ruigenhoek en fort de Gagel, lag op de route.
 
In de middag of begin van de avond startten de wandelaars met één van de routes en ze finishten in de avond. De wandelaars konden de natuur en de historische forten dus ervaren in het licht én in het donker. De mooi uitgelichte forten maakten de wandeltocht tot een unieke ervaring. Bovendien viel er onderweg van alles te beleven en te proeven.

Diabetes Fonds

Met de Waterlinietocht werd geld opgehaald voor het Diabetes Fonds. Met de opbrengst wordt nog meer onderzoek naar diabetes gefinancierd.
 
Lees meer over de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op www.waterliniewandeltocht.nl

Wanneer

Zaterdag 19 oktober 2019

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, dat genomineerd is om UNESCO Werelderfgoed te worden.