Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga niet zwemmen in Noorderpark Ruigenhoek

Het mooie weer is in aantocht. En dus zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Noorderpark Ruigenhoek is een waterrijk gebied, maar niet geschikt om te zwemmen vanwege veiligheid en hygiëne. Zonnen en picknicken aan de randen van de recreatieplassen mag uiteraard wel.

Ga niet zwemmen bord

Recreatieschap Stichtse Groenlanden laat binnenkort opvallend gele borden bij het water plaatsen waarmee het de bezoeker wil wijzen op de onveilige situatie van het water in Noorderpark Ruigenhoek. Wil je veilig zwemmen in een groene omgeving in de buurt? Breng dan eens een bezoek aan de Maarsseveense Plassen.

Onveilig water

De wateren van Noorderpark Ruigenhoek zijn niet aangewezen als zwemlocatie. Om deze reden beheert en onderhoudt het recreatieschap deze niet als zwemlocatie en ontbreekt het aan voorzieningen. Daarnaast is de bodem relatief ondiep en het water donker. Vooral tijdens langdurige warme perioden kan de gesteldheid van het water veranderen. Er kunnen bijvoorbeeld drijfalgen of blauwalgen ontstaan die ziektes kunnen veroorzaken.

Alternatief: Maarsseveense Plassen

Een goed alternatief zijn de Maarsseveense Plassen. Daar vind je ook het Strandbad Maarsseveense Plassen met een mooi zandstrand, water en ruime ligweides. Kinderen vermaken zich uren op de vele speeltoestellen en het fantastische speeleiland met twee waterglijbanen en een waterdoolhof. Voor de allerkleinsten zijn er twee kleuterbadjes, piratenbootjes en andere speelvoorzieningen. De toezichthouders van het strandbad herken je aan de felgekleurde kleding. Ga voor tickets naar: www.ticketsstrandbad.nl/

Veilig zwemmen in de omgeving? Ga eens naar de Maarsseveense Plassen. Tickets voor het Strandbad Maarsseveense Plassen zijn hier te koop: https://www.ticketsstrandbad.nl/

Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed.

Vraag of opmerking? Neem contact op via noorderparkruigenhoek@provincie-utrecht.nl