September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Fort Ruigenhoek

 

Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort was tot aan de Tweede Wereldoorlog een verdedigingswerk en is nu van Staatsbosbeheer. Je kan fort Ruigenhoek ontdekken met een gids van Staatsbosbeheer. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt, en daarom zeker een bezoek waard. Interesse in een bezoek aan het fort? Bekijk de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-vechtstreek/ontdek-fort-ruigenhoek

Het fort is ook bekend van het jaarlijkse Festival Tweetakt, geschikt voor jong en oud. Tijdens het festival is er op het fort van alles te beleven, zo kan je er verschillende kunstwerken en interactieve kunstinstallaties ontdekken, een dans- of theatervoorstelling bezoeken of games spelen. Een deel van de fortgracht is in gebruik door zwembad De Kikker (1 mei - 1 september).

 

Samen met de gemeente De Bilt, de provincie Utrecht en het Nationaal Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie werkt Staatsbosbeheer aan de herontwikkeling van het fort. De bestaande natuur- en landschappelijke waarden worden versterkt. Daarnaast krijgt het fort een culturele en recreatieve functie.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle