September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Fort de Gagel

Fort de Gagel ligt aan de rand van de wijk Overvecht, langs de noordelijke rondweg van Utrecht. Het fort werd rond 1820 aangelegd om inundatiekanaal de Klopvaart, naar Fort aan de Klop, de Vecht en de Gageldijk te beschermen. Sinds de aanleg van de wijk Overvecht in 1971 is fort de Gagel eigendom van de gemeente Utrecht. Op dit moment wordt het fort verhuurd aan diverse ondernemers. Het fort is 24 uur per dag toegankelijk als stadspark. De gebouwen op het fort zijn (nog) niet voor het publiek geopend. Vanaf de parkeerplaats naast het fort voeren wandel- en fietspaden direct Noorderpark-Ruigenhoek in.

 

Er worden plannen ontwikkeld voor de toekomstige bestemming van Fort de Gagel. Na de verbouwing en herbestemming zal het fort een poort vormen naar Noorderpark-Ruigenhoek als informatie- en bezoekerscentrum. Groen, natuur en milieu, de Waterlinie en de Utrechtse forten staan hierbij centraal. Op fort de Gagel zullen bezoekers een fiets of kano kunnen huren om het gebied in te trekken. Natuurlijk kan je er in de toekomst ook terecht voor een drankje, lunch of diner.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle