September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Brainstorm Kinderen naar Noorderpark-Ruigenhoek

Vandaag kwamen 23* vrijwilligers, professionals en ondernemers samen om na te denken over de vraag: Hoe krijgen we meer kinderen samen met hun ouders naar Noorderpark-Ruigenhoek? Het park heeft veel te bieden voor kinderen en hun ouders, maar dit kan nog beter! 

 

 

Het doel van de bijeenkomst was 1) het netwerk versterken en 2) samen werken aan initiatieven, ideeën en oplossingen om meer activiteiten en/of faciliteiten te realiseren voor kinderen.

 

Allereerst hebben we de plattegrond van het gebied erbij gepakt en alle mooie en interessante plekken met elkaar benoemd. Zoals onder andere de natuurgebieden, het Speelbos, De BMX baan, de Ruigenhoek, het skatepark, maar ook de forten en het slagenlandschap. Je kan in Noorderpark-Ruigenhoek niet alleen geweldig spelen en leren van en over de natuur, maar scholen kunnen er ook terecht voor onderwijsdoelen op het gebied van techniek en geschiedenis (De Nieuwe Hollandse Waterlinie). 

 

Vervolgens hebben we de beren op de weg met elkaar benoemd (op de A4tjes): wat houdt kinderen en hun ouders nu tegen om het gebied te bezoeken? Daarna werden er mogelijke oplossingen bij de problemen gezocht (gele post-its). En als laatste werd een -mogelijke- trekker voor het probleem toegevoegd (witte stickers).

 

De komende paar weken gaan de aanwezigen met de verschillende acties aan de slag. Via deze website zullen we u op de hoogte brengen van het vervolg. 

 

Mocht u willen aansluiten bij een van de acties die worden benoemd op de foto's, of heeft u een initiatief dat nog niet genoemd wordt maar dat u wel onder de aandacht wil brengen? Neem dan contact op met Lara Simons

 

*Voor alle aanwezigen hebben we een adressenboekje gemaakt zodat ze elkaar beter kunnen vinden. Bent u ook geïnteresseerd in dit adressenboekje of wilt u er in opgenomen worden, neem dan ook contact op met Lara Simons

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle