September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

6 juli: opening fietsroute Houten Huizen, Stenen Forten

Utrecht is vanaf vrijdag 6 juli een nieuwe fietsroute rijker. De fietsroute ‘Houten Huizen, Stenen Forten’ is 40 km lang en gaat langs de robuuste forten, houten huizen en andere bijzondere bouwwerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht (Energie, Mobiliteit, Groen) en directeur Rijk van Ark van Utrecht Marketing geven op 6 juli het startsein om een gedeelte van de route voor het eerst te gaan fietsen. 


De nieuwe fietstocht kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, digitaal met de AbelLife app* en met een gids van VVV Utrecht.


Het initiatief voor deze Nieuwe Hollandse Waterlinie fietsroute dwars door de stad Utrecht en omgeving is gekomen van vrijwilligers van het Kenniscentrum Waterlinies.

 

Meefietsen tijdens de openingsrit? Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

 

* De AbelLife app is te vinden inde appstore van Apple of Google. In de app vind je de route onder ‘Houten huizen’ (via de zoekfunctie)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle