September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Wandel op het Waterliniepad langs forten en kanalen

Het Waterliniepad is geopend! De paden langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn samengevoegd tot een nieuwe, aantrekkelijke wandelroute. Het nieuwe Lange-Afstand-Wandelpad heeft een lengte van 350 kilometer en doorkruist daarbij Noorderpark-Ruigenhoek.

 

Wandelaars kunnen in zestien etappes van Volendam via Utrecht naar Dordrecht lopen. Bij geen ander LAW-wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze tocht. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. Veel van de forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Een deel van de wandeling loopt via Fort de Gagel, door het Noorderpark-Ruigenhoek, langs Fort Ruigenhoek. U bent van harte welkom om deze etappe of het hele LAW- Waterliniepad te wandelen.

 

De gids van het Waterliniepad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle