September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Nieuws over fort de Gagel

Fort de Gagel wordt komend jaar (2019/2020) gerestaureerd en de bijbehorende gebouwen krijgen een nieuwe bestemming. Daarvoor worden de gebouwen opgeknapt en uitgebreid.

 

De voorbereiding van deze ontwikkeling gaat nu zeer snel. De aanbesteding voor een bouwteam loopt, wat betekent dat er vanaf de zomer merkbaar werkzaamheden gaan plaatsvinden.

 

Maar er wordt niet alleen gewerkt aan het Fort. Met Staatsbosbeheer, gemeenten en provincie wordt gekeken naar de toekomst van het Noorderpark-Ruigenhoek, en de rol die Fort de Gagel daarin kan vervullen. Daar wordt binnenkort ook de ondernemer van het fort bij betrokken, zodat activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd.

 

Na de restauratie in 2020 kan fort de Gagel weer in zijn volle glorie worden benut. Het fortterrein is dan weer open voor publiek. Planning is dat het fort in 2020 open gaat voor het publiek met horeca, vergaderplekken en outdoor-activiteiten.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle