September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Soenda plant samen met vrijwilligers bijenoase

In aanloop naar het Soenda Festival heeft Soenda samen met vrijwilligers een bijenoase geplant, op het gebied dat grenst aan het Soenda-terrein. Het planten van de bijenoase is onderdeel van een initiatief van hoofdorganisatie Elevation Events, om iets moois achter te laten aan de omgeving waar de festivals plaatsvinden.

 

Wilde bijen hebben wilde bloemen nodig. Op zaterdag 11 mei plantten 35 Soenda-vrijwilligers een bijenoase, bestaande uit 2.000 oeverplanten. In samenwerking met Stichting Bee Foundation en Recreatieschap Stichtse Groenlanden zullen er bijenoases met meerjarige, inheemse, gifvrije bloemen en planten worden gecreëerd.

 

Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. En niet alleen dat, ze zorgen ook voor zaden voor nieuwe planten en voedsel voor veel dieren.

 

Aangezien er steeds minder bloeiende wilde planten zijn, gaat het niet goed met de wilde bijen. In Nederland staan er meer dan 50% van de 360 soorten wilde bijen op de rode lijst. Het onlangs gepresenteerde IPBES-rapport onderschrijft de noodzaak om nu actie te ondernemen. Met dit project hoopt Elevation Events de komende jaren een steentje bij te dragen aan een gezonde, bloeiende diversiteit.

 

De komende jaren zal de bijenoase door het festival met vrijwilligers geleidelijk worden uitgebreid.

 

(foto: pixabay.com)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle