September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Kinderroute Gagelbos verbindt stad, natuur en waterlinie

 

 

De kleurrijke kinderroute in het Gagelbos die de Utrechtse wijk Overvecht met het speelbos verbindt is klaar en geopend. De route voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar verbindt stad en buiten, daagt uit tot spelen en geeft leuke informatie over het landschap en geschiedenis in Noorderpark-Ruigenhoek.

 

Verbinding stad en natuur

Een verbinding tussen stad en natuur is belangrijk. Een paar jaar geleden is er een fiets- en wandelbrug aangelegd, zodat mensen uit de stad makkelijk toegang hebben tot Noorderpark-Ruigenhoek. En nu is de kinderroute in dit gebied geopend. Een speurtocht die tot de verbeelding spreekt en uitdaagt tot bewegen vanaf stadsboerderij de Gagelsteede naar het Gagelbos.

 

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Met de kinderroute in het Gagelbos kunnen de kinderen van alles leren over de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier maakt het Gagelbos namelijk onderdeel van uit. Over soldaten en gebieden die onder water stonden, waardoor de vijand op afstand gehouden werd. Want als je tot aan je navel in het water staat, dan kun je niet verder lopen.

 

Samenwerking

De kinderroute is tot stand gekomen in samenwerking met Staatsbosbeheer, Utrecht Natuurlijk, gemeente Utrecht en de provincie Utrecht.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle