September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Deelnemers Utrechtse Fietsvierdaagse genieten van Fort Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek was op zondag 25 augustus een populaire stop voor de deelnemers aan de 40 en 60 kilometer van de Utrechtse Fietsvierdaagse. Deze vierdaagsedag stond in het teken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De routes gingen langs de forten in en om Utrecht. Vanaf Slot Zeist fietsten de deelnemers via Fort Voordorp naar het fort aan de Ruigenhoekse dijk. Een mooie plek om even af te stappen en zich rond te laten leiden door de vrijwilligers van Staatsbosbeheer. De gidsen vertelden de fietsers alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden. Maar ook over de bomen en planten rond het fort en hoe die een rol speelden bij de verdediging ervan. Tegenwoordig voelen bijzondere diersoorten zich hier thuis, zoals de das en de ijsvogel. Aan het einde van de ochtend hadden ruim 250 fietsers Fort Ruigenhoek bezocht. Zij zetten hun tocht voort door het Gagelbos richting Tienhoven.

 

Foto: Pascalle ten Bloemendal
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle