September 11, 2019

Please reload

Laatste nieuws

Doe mee aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Op zaterdag 19 oktober 2019 gaat de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht van start. Een wandelevenement langs Nederlands historisch erfgoed en door het groene waterlinielandschap. De wandelaars lopen langs 14 Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed) in en rond de stad Utrecht. Ook Noorderpark-Ruigenhoek, met fort Ruigenhoek en fort de Gagel, ligt op de route.
 
In de  middag of begin van de avond starten de wandelaars met één van de routes en ze finishen in de avond. De wandelaars kunnen de natuur en de historische forten dus ervaren in het licht én in het donker. De mooi uitgelichte forten maken de wandeltocht tot een unieke ervaring. Bovendien valt er onderweg van alles te beleven en te proeven.
 
Voor iedereen een geschikte lengte
De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Er is keuze uit vijf afstanden van 12,5 km tot 37,5 km. Drie routes starten bij Jaarbeurs bij het Utrecht Centraal Station en twee bij de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. 


Diabetes Fonds
Met de Waterlinietocht wordt geld opgehaald voor het Diabetes Fonds. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven. Met een persoonlijke of teamactiepagina kunnen deelnemers hun inzet laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Met de opbrengst kan nog meer onderzoek naar diabetes worden gefinancierd.
 
Doe mee en schrijf je in op www.waterliniewandeltocht.nl
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Noorderpark-Ruigenhoek wordt beheerd door gemeente De Bilt, gemeente Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en provincie Utrecht

Privacyverklaring

  • Facebook - Black Circle